Az alábbi cikkben arra adunk választ, hogy hogyan indulnak el a domain átregisztrációk, mire érdemes előtte odafigyelni.

Alapvetően két féle kiinduló lehetőség van, ez pedig a domain végződéstől függ.

.hu domain esetén jelenleg még szükséges egy átregisztrációs megrendelőlap kitöltése. Ezt megrendeléskor minden ügyfelünk automatikusan megkapja a megrendelést visszaigazoló emailben, amiben a díjbekérő is található.

Amint megkapjuk a domain megrendelőlapot, elindíthatjuk az átregisztrációt. Ennek ideje jellemzően 2 munkanap szokott lenni. Előtte azonban még néhány dolgot érdemes elvégezni. Lásd lentebb.

Egyéb, nemzetközi domain címek esetén ettől egyszerűbb a történet, egy ún. AUTH kódra van szükségünk, melyet a régi domain regisztrátortól lehet elkérni. Ezt általában emailben küldik meg az adminisztratív kapcsolattartó email címére. Ennek birtokában indítható el a domain átregisztráció. Előtte azonban néhány dolgot érdemes elvégezni.

Teendők az átregisztráció előtt:

Mielőtt az átregisztráció elindulna érdemes néhány dolgot elvégezni:

Meddig tart az átregisztráció?

  • .hu esetén jellemzően maximum 2 munkanap
  • Nemzetközi domainek esetén típustól függően 3-4 nap, időnként 1 hét. Itt fontos kiemelni, hogy az átregisztráció elindításakor egy email megy az adminisztratív kapcsolattartó címére, amiben van egy link. Erre rá kell kattintani, hogy megerősítsd a domain átregisztrációt! Ha ez nem történik meg akkor az átregisztráció meg is hiúsulhat.

Hasznos volt ez a cikk?

domain-admin

A hozzászólások le vannak tiltva