Új domain regisztrálása és adatmódosítás után 60 napra zárolva van, addig ezeket nem lehet átregisztrálni!

Összefoglaló

 • Domain lock feloldása.
 • A domain név auth-kódjának megléte.
 • Az átregisztráció online megrendelése.
 • Az átregisztrációs díj befizetése.
 • Átregisztráció engedélyezése. (az adminisztratív kapcsolattartó e-mail címre küldött automata üzenetben).

Részletes leírás

Az átregisztráció folyamata nemzetközi domain neveknél csak az adminisztratív kapcsolattartó e-mail cím segítségével valósítható meg. Fontos, hogy mielőtt megkezded cégünkhöz az átregisztrációt, ellenőrízd, hogy a whois rekordban megadott adminisztratív kapcsolattartó e-mail cím működőképes. A whois rekordot a következő oldalon ellenőrízheted: http://www.internic.net/whois.html .

 1. Kérd meg jelenlegi regisztrátorodat (szolgáltatódat), hogy a domain név zárolását oldja fel. (szüntesse meg a domain lock-ot)
 2. Kérd el a jelenlegi regisztrátorodtól (szolgáltatódtól) a domain név „auth-kód”-ját. (a domain átregisztrációjához szükséges engedélyező kód, általában 4-16 karakteres kód)
 3. A domain név átregisztrációjának online megrendelése a wp-tarhely.hu oldalon.
 4. A domain átregisztrációjának befizetése. A befizetést a kiküldött díjbekérő alapján bankkártyával, vagy átutalással elvégezheted. Az átutalás bármilyen bankszámlaszámláról érkezhet (nem csak a megrendelő bankszámlaszámáról). Fontos, hogy az átutalás közlemény rovatában a díjbekérő azonosítója szerepeljen.
 5. Amint megérkezik cégünk bankszámlájára az átutalás, a domain név átregisztrációja automatikusan elindul, a régi adminisztratív kapcsolattartó e-mail címre egy automata üzenet fog érkezni.
  Itt fontos megemlíteni, hogy ez az email nem azonnal érkezik meg, hanem a lenti átfutási idő után.
  Az e-mail tartalmazni fog egy linket melyre rá kell kattintani és engedélyezni az átregisztrációt. (amennyiben nem engedélyezik 15 napon belül az átregisztrációs kérelem automatikusan törlődik)
 6. Az átregisztráció elkészültéről e-mailben értesítjük az adminisztratív kapcsolattartót, a befizetésről elkészítjük elektronikus számláját.

Mennyi idő alatt készül el az átregisztráció?

 • .com/.net/.org/.info/.biz – 5 naptári nap
 • .eu – szinte azonnal

Hasznos volt ez a cikk?

domain-admin

A hozzászólások le vannak tiltva