Ügyfeleink számára lehetőséget biztosítunk magyar .hu végződésű domain címek regisztrációjára.

Erre 2 módon van lehetőség jelenleg:

  1. Weboldalunkon kitöltik az erre szolgáló domain regisztrációs űrlapot
  2. Ha meglévő ügyfelünk, akkor egy e-mailt ír, melyben megírja az új domain nevét.

Mindkét esetben az adatok beérkezése után küldünk egy domain  regisztrációs lapot és egy díjbekérőt a regisztrációról.

Mennyi ideig tart a regisztráció?

Ha minden feltétel teljesül, akkor jellemzően 2 munkanap, de előfordult már, hogy 6 órán belül működött.

Mik a regisztráció feltételei?

  • Magánszemély esetén: Személyi igazolvány számot kell megadni a regisztrációnál, továbbá a regisztrációs lapot 2  tanúnak alá kell írnia.
  • Cég / vállalkozás vagy egyéb jogi személy esetén: Adószámot kell megadni, továbbá egy aláírást igazoló dokumentumot kell beküldeni (jellemzően aláírási címpéldány), továbbá a cégbírósági végzés másolatát. Egyéni vállalkozók esetén ha van, akkor vállalkozói igazolvány másolatra van szükség.

Ezenkívül a dokumentumokon kívül a domain regisztráció árát is ki kell egyenlítened. Átutalási bizonylatot nem áll módunkban elfogadni, akkor tudjuk indítani a regisztrációt, ha az összeg a számlánkon terhelődik.

Hogyan küldhetem be a dokumentumokat?

Legegyszerűbb, ha emailben küldöd be számunkra az info@webhold.hu vagy az info@wp-tarhely.hu címre. A legjobb minőség érdekében javasoljuk a szkennelést, de ha nincs szkennered, akkor telefonnal is lefotózhatod.
Arra minden esetben figyelj kérjük, hogy a dokumentumon lévő szöveg jól olvasható minőségű legyen.

Lehetőség van még faxon is beküldeni: +36 23 998 708

Továbbá postán is elküldheted, de ekkor 2-3 nappal hosszabb a regisztrációs idő (postai beérkezés, szkenneljük). Címünk: Webhold Internet Bt. 2072 Zsámbék, Terv u. 11. Kérjük normál levélként add fel, és ajánlottan, mert bizonyos esetekben nem tudjuk átvenni amikor a postás jön.

Honnan tudom, hogy működik a domain címem?

A sikeres bejegyzésről e-mailben értesítünk, a regisztrációt követően. Ezután maximum 2 órán belül már te is látni fogod a domain működését, ha beírod a böngésződbe a domain neved címét.

A levélben az állt, hogy feltételes bejegyzés történt. Ez mit jelent?

Magyar domain címek esetén a domain címet a regisztrációt követően használatba veheted. Azonban van egy 8 napos átfutási idő, amíg a domain „feltételesen” a tiéd. Ez azt jelenti, hogy ha valaki (magánszemély vagy cég) úgy gondolja, hogy ez a domain cím jogosan őt illetné (például a cég nevével egyező domain címet regisztrálsz, vagy a konkurensedhez hasonló a domain cím), akkor 8 napon belül megtámadhatja a bejegyzést.
Ha ezt nem teszi meg senki 8 napon keresztül, akkor a domain véglegesen a tiéd lesz. Elég ritka azonban, hogy a 8 nap alatt valaki megtámadná a bejegyzést. Ha ilyen történik, akkor arról is értesítünk.

Amint letelt ez a 8 nap, szintén kapsz egy levelet, hogy a domain véglegesítve lett.

Hasznos volt ez a cikk?

domain-admin

A hozzászólások le vannak tiltva