Minden ügyfelünknek azt javasoljuk, hogy a lehető legfrissebb PHP verziót használja tárhelyén.

Miért?

Mert a régi verziók tele vannak hibákkal, és az 5.5-nél régebbi verziókhoz már nem is érkezik frissítés vagy hibajavítás.

Hogyan tudok másik PHP verzióra váltani?

  1. Lépj be a tárhely kezelőbe. Ha nem tudod, hogy ezt hogyan kell, olvasd el ezt a cikket.
  2. A felső menüben kattints a Domainek menüre, majd bal oldalon keresd meg a PHP Switcher menüt és kattints rá.PHP Switcher
  3. A megjelenő oldalon láthatod a domain címeidet, beleértve az aldomain címeidet is. A listából kiválasztva tudsz másik PHP verzióra váltani.
  4. Egy másik PHP verzióra kattintva a rendszer máris beütemezi a váltást.
  5. Ha elkészült, akkor a domain sorában a  Státusz oszlopban OK üzenetet fogsz látni.

 

Megcsináltad, de utána az oldalad nem jelenik meg?

Ilyenkor általában Service unavailable üzenet fogad.

Először is ne ijedj meg! Előfordul, hogy kell néhány perc, amíg a háttérben a szerveren minden szükséges módosítás megtörténik. Kérjük várj 5 percet és frissítsd F5 gombbal a böngésződet. Ha ez után is ez a hibaüzenet, akkor kérjük jelezd ügyfélszolgálatunknak, megnézzük hol lehet a gond.

Ha az oldal bejön, de hibákat ír ki, akkor valószínűleg az oldalad nem felel meg az adott PHP verzió követelményeinek. Ilyenkor érdemes a webmestereddel átnézni, hog mi a hibaüzenet. Esetleg válassz egyel kisebb PHP verziót. De érdemes arra törekedni, hogy mindig a legújabb PHP verziót használd, tehát frissítsd az oldaladat és rendszeresen fordíts rá időt, hogy a webmestereddel átnézzétek a jelzett hibákat. (évente egyszer legalább érdemes újabb PHP verzióra váltani)

Ha fehér oldal fogad, tehát semmilyen tartalom nem jön be, akkor valószínűleg az oldalad nem alkalmas az adott PHP verzión futni. Ez esetben az error.log tartalmát érdemes megnézned, melyet FTP-n belépve a /logs/domainnev/ mappában találsz.

Hasznos volt ez a cikk?

domain-admin

A hozzászólások le vannak tiltva